Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φτιάξε το Δικό σου ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ και ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ.








Το κολλαγόνο βρίσκεται στις αρθρώσεις, τα οστά, το δέρμα, τα μαλλιά και σχεδόν παντού.

 Μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ και ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ με φυσικά υλικά.
  
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο χρησιμοποιούμε καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα από τον χασάπη, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια,μια πρακτική που δεν είναι τόσο κοινή σήμερα, όπως ήταν κάποτε.

 Ο ζωμός που θα φτιάξουμε είναι πλούσιος σε γλυκοζαμίνη, που βοηθά στην οικοδόμηση των αρθρώσεων και  στην αναζωογόνηση του σώματος μας. 
Καταναλώνοντας αυτόν τον ζωμό, πλούσιο σε γλυκοζαμινογλυκάνες ( << φύλακας >> της νεανικότητας), παίρνουμε κολλαγόνο στην πιο αφομοιώσιμη μορφή.

Σιγοβράζουμε για 3 - 4 ώρες τα κόκκαλα σε μια κατσαρόλα με νερό και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Στραγγίζουμε το ζωμό και το διατηρούμε στο ψυγείο. Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.


 Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλι αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Χρησιμοποιούμε στεγνά τσόφλια αυγού τα οποία απολυμαίνουμε βράζοντας τα για δέκα λεπτά. Αφού στεγνώσουν καλά, την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.
Προσθέτουμε μια κουταλίτσα γλυκού από την πούδρα αυτή στο ζωμό μας με λίγο λεμόνι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Πανέμορφα Έργα Τέχνης Μοναδικά

Δημοσιεύτηκε από DIY Ideas - Home & Garden by Maria στις Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βρείτε μας στο Facebook