Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Πως να αποξηράνουμε σύκα.

Photo Credit - www.athinorama.gr




Πως να αποξηράνουμε σύκα.
Τέλος καλοκαιριού και γιατί να μην αποξηράνουμε  πεντανόστιμα σύκα?
Είναι πάρα πολύ εύκολο, δείτε πως,....

Photo Credit - www.athinorama.gr


Προετοιμασία
  1. Πλένουμε τα σύκα και τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  2.  Τα πιέζουμε ώστε να ανοίξουν ελαφρά και τα βουτάμε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ 250 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού σε 200 ml. νερό  και αφήνουμε τα σύκα μέσα στο διάλυμα  για 10 λεπτά.
  4. Απλώνουμε τα σύκα σε καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν από τα πολλά υγρά.
Αποξήρανση
 
      1η μέθοδος

  • Μόλις στεγνώσουν τα σύκα τα απλώνουμε σε μεγάλο ταψί.
  • Σκεπάζουμε με τούλι και τα αφήνουμε σε εξωτερικό,ηλιόλουστο χώρο και όταν βραδιάσει τα φέρνουμε μέσα για να μην πέσει η υγρασία επάνω τους.
  • Αφήνουμε τα σύκα περίπου 10 ημέρες μέχρι να χάσουν κάθε σταγόνα υγρασίας.
      
      2η μέθοδος
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 60°C  στην λειτουργία του αερόθερμου.
  • Απλώνουμε τα σύκα σε μεταλλικό ταψί και το τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι.
  •  Τα αφήνουμε για περίπου 4-5 ώρες, ώστε να χάσουν κάθε σταγόνα υγρασίας.
  • Μετά από 12 ώρες τα αποθηκεύουμε.

Αποθήκευση

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε είτε σε αποστειρωμένα βάζα, είτε σε κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς αφού πρώτα τα τυλίξουμε  με καθαρή λινή πετσέτα.
Διατηρούμε σε ψυγείο ή σε δροσερό, σκοτεινό σημείο μακριά από υγρασία!
Διατηρούνται για 12 μήνες!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Πανέμορφα Έργα Τέχνης Μοναδικά

Δημοσιεύτηκε από DIY Ideas - Home & Garden by Maria στις Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βρείτε μας στο Facebook